dimecres, 9 de novembre del 2011

6ª Etna Valetudo Skyrace

Diumenge es va disputar la 6ª Etna Valetudo Skyrace al voltant del Mont Etna, el vulcà actiu més alt d'Europa (3323 m). Aquesta era l'última prova puntuable per a la Mountain Running International Cup i va resultar ser decisiva per a constituir els podis finals de la competició.

Les males condicions meteorològiques que van assetjar la zona durant els dies previs a la cursa i el mateix matí de la cursa van obligar als organitzadors a reduir el circuit, que es va quedar en 21 quilòmetres i amb poc més de la meitat del desnivell acomulat previst inicialment. La forta pluja, boira i, sobretot el vent fins i tot van fer que la sortida s'endarrerís fins a una hora en espera de que les condicions milloréssin. Al final, coses de la muntanya, la pluja, els núvols i la boira es van dissipar en molt poca estona i finalment es donà la sortida sota un sol radiant, tot i que el fort vent que encara hi havia feia impossible assolir la cresta d'un dels cràters del vulcà, per on havia de passar la cursa. Tot i això, es va poder assolir la cota 2400, des d'on es podia observar la part superior de l'Etna, amb el fum expulsat per un dels seus cràters principals.

Els guanyadors de la prova van ser:

Categoria masculina:
1er - Ionut Zinca - CSU Craiova (ROM) 1:34:15
2on - Mikhail Mamleev - Valetudo Skyrunning (ITA) 1:39:45
3er - Maurizio Fenaroli - Valetudo Skyrunning (ITA) 1:41:25

Categoria femenina:
1a - Emanuela Brizio - Valetudo Skyrunning (ITA) 1:55:51
2a - Debora Cardone - GIO 22 Rivera (ITA) 1:57:06
3a - Cecilia Mora - Valetudo Skyrunning (ITA) 2:02:40

Pel que fa als atletes de la U.E. Vic - C.A. Vic, l'únic representant va ser Jordi Parareda, 22è 1:57:35. Aquest resultat li va valdre per guanyar una posició a la classificació general de la Mountain Running International Cup i acabar la competicó en 8è lloc.


En els resultats de la classificació general, va haver-hi molts canvis, sobretot en categoria masculina, a causa de les baixes d'última hora de Michel Rabat i Pere Aurell. Aquesta última baixa va ser també decisiva perquè l'equip català del Diedre perdés el liderat per tant sols 7 punts enfront del poderós equip del Valetudo Skyrunning, el qual va alinear tots els seus pesos pesants per tal d'arrebatar la victòria als catalans. Finalment els guanyadors van ser:

Categoria individual masculina:

1er - Ionut Zinca - CSU Craiova (ROM)
2on - Gabriel Crosas - Diedre/Petzl (CAT)
3er - Mikhail Mamleev - Valetudo Skyrunning (ITA)

Categoria individual femenina:

1a - Emanuela Brizio - Valetudo Skyrunning (ITA)
2a - María José Zazo - La Pedriza del Manzanares (ESP)
3a - Cecilia Mora - Valetudo Skyrunning (ITA)

Equips:

1er - Valetudo Skyrunning (ITA)
2on - Diedre/Petzl (CAT)
3er - CSU Croiova (ROM)



Nacions:

1a - Catalunya
2a - Itàlia
3a - Espanya







Finalment cal destacar que la U.E. Vic - C.A. Vic, tot i no poder disposar de tots els seus efectius durant tota la temporada, va acabr en 6ª posició a la classificació general per Equips.


Més fotos: àlbum picasa

Per més informació: Mountain Running International Cup

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada