dilluns, 19 de setembre del 2011

XII Cursa d'Alta Muntanya Taga 2040 Evo

Diumenge es disputà la quarta prova puntuable per la Copa Catalana de Skyrunning amb la XII Cursa d'Alta Muntanya Taga 2040 Evo, una cursa de 22,64 km i 3428 metres de desnivell acomulat amb sortida i arribada s Sant Joan de les Abadesses i que corona 2 pics de més de 2000 metres, el Puig Estela (2019 m) i el Taga (2040 m).

La cursa es va veure endurida per les condicions meteorològiques, amb un fort aiguat durant la nit anterior que va provocar que el terra estigués molt enfangat i relliscós, cosa que complicava els passos tècnics i va provocar nombroses patinades, caigudes i alguns abandonaments. La boira també va fer acte de presència i en alguns punts era tant densa que no s'arribava a veure a més de 10 metres, cosa que complicava molt la visibilitat i, fins i tot, en alguns moments s'arribaven a predre les marques, la qual cosa significava una dificultat afegida.
Finalment el podi va ser per Gerard Españo, Just Sociats i Dani Tristany en categoria masculina, i Marta Garcia, Regina Anna Mola i Rosa Valls en categoria femenina. Pel que fa als membres de la U.E. Vic - C.A. Vic, els resultats van ser:

Jordi Barrancos 15è 2:32:38
Jordi Parareda 35è 2:46:13
Josep Orozco 111è 3:07:37

Pel que fa a mi, acabar va ser ja un premi, després de patir una caiguda i tres torçades de turmell, dues de les quals en un quilòmetre ja dintre els últims dos quilòmetres de cursa quan lluitava en un grup de 5 o 6 corredors per una posició entre els 30 primers i atrapant d'altres corredors, cosa que hagués significat millorar encara alguna posició més. Al final, amb la tercera torçada se'm va acabar la cursa i em vaig limitar a arribar fins a la línia d'arribada. Ara toca recuperar els turmells, i esperar la pròxima tot treballant perquè aquests accidents no tornin a passar.